Sider

onsdag den 16. november 2011

Når der er landskamp....

...så står menuen ret ofte på burgere hjemme hos os. Og ingen undtagelse i går aftes. Jeg bager en gang imellem burgerbollerne selv efter nedenstående opskrift - de er nemme at lave og bliver ret lækre.

















Opskrift til ca. 10 stk.:

  • 3 1/2 dl lunken vand
  • 25 gr gær
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 spsk olie
  • 175 gr durummel
  • 400 gr hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker og olie, og derefter durummel og hvedemel. Hold lidt igen med hvedemelet så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve 20-30 min., inden den formes til ca. 10 boller. Lad dem hæve ca. 1 time på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem i ca. 13-15 min. ved 220 gr. Velbekomme!

Og godt gået med sejren Danmark - vi glæder os til endnu flere landskampe næste år - og flere burgere :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar