Sider

torsdag den 1. marts 2012

Franskbrød med valnødder

Jeg har fået en stor portion valnødder, som mine forældre selv har samlet. Det tager godt nok noget tid at få nødderne ud af skallen. Men mon ikke det er det hele værd, når tænderne kan sættes i et lækkert brød med valnødder! Opskrift følger nederst.





Opskrift:

  • 2 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 2 spsk flydende margarine
  • 1 tsk salt
  • 300 g hvedemel
  • ca. 50 g hakkede valnøddekerner
Opløs gæren i den lunkne mælk, og tilsæt den flydende margarine, salt, de hakkede valnøddekerner og hvedemelet. Hold lidt igen med melet så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve 30 min. Slå dejen ned og form den til et brød. Lad brødet hæve i ca. 1 time i en brødform (dæk det til med et fugtigt viskestykke). Pensl med mælk eller sammenpisket æg, og bag brødet ved 200 gr. på nederste ovnribbe i ca. 30 min. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar