Sider

onsdag den 22. maj 2013

Naanbrød med fuldkornshvede

Naanbrød med fuldkornshvede
Lækre grove naanbrød

Naanbrød er ret lækre som tilbehør til supper, chili con carne og lignende, men de er desværre ikke super sunde. Så har forsøgt at lave nogle i en lidt sundere og grovere version, og de kan absolut godkendes!

Opskrift (10-12 stk):

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 dl tykmælk (el. yoghurt naturel)
  • 1 æg
  • 50 g flydende margarine
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ca. 500 g hvedemel
  • lidt olivenolie
  • evt. sesamfrø, tørret timian el. rosmarin


Rør gæren ud i vandet. Tilsæt tykmælk, æg, flydende margarine, sukker og salt og rør det sammen (nemmest i en røremaskine). Hæld melet i men hold igen med hvedemelet. Ælt indtil dejen er smidig og ikke klistrer til skålen. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve ca. 1 time.
Del dejen i 10-12 dele, og form dem til flade aflange brød (brug evt. en kagerulle). Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 30 min. Pensl med olivenolie og drys dem med sesamfrø/krydderurter.
Brødene bages ved 250 grader i ca. 8-10 min. til de begynder at blive lidt gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar