Sider

fredag den 9. december 2011

Karameller med lakrids

Så har der været gang i karamel-kogeriet. Mums!


Opskrift følger her:

  • 1 ds kondenseret mælk (397 g)
  • 120 g smør
  • 2 spsk honning
  • 150 g rørsukker
  • fyld, f.eks. lakridspulver
Det hele smeltes langsomt sammen i en gryde ved svag varme. Når sukkeret er opløst skrues der op for varmen, og massen koges i 10 min. (rør rundt hele tiden så det ikke brænder på). Herefter kan fyld tilsættes. Det kan f.eks. være hakkede nødder, eller lakridspulver som jeg har brugt. Massen hældes i en form beklædt med bagepapir og køles af i køleskab natten over, indtil det er muligt at skære den ud i små stykker (jeg satte dog massen en halv time i fryseren efter den havde stået i køleskabet - så synes jeg det var nemmere at skære ud). Stykkerne pakkes ind i mellemlægspapir, og opbevares på køl.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar