...så står menuen ret ofte på burgere hjemme hos os. Og ingen undtagelse i går aftes. Jeg bager en gang imellem burgerbollerne selv efter nedenstående opskrift - de er nemme at lave og bliver ret lækre.
Opskrift til ca. 10 stk.:
- 3 1/2 dl lunken vand
- 25 gr gær
- 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 1/2 spsk olie
- 175 gr durummel
- 400 gr hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker og olie, og derefter durummel og hvedemel. Hold lidt igen med hvedemelet så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve 20-30 min., inden den formes til ca. 10 boller. Lad dem hæve ca. 1 time på en bageplade. Pensl med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem i ca. 13-15 min. ved 220 gr. Velbekomme!
Og godt gået med sejren Danmark - vi glæder os til endnu flere landskampe næste år - og flere burgere :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar