Sider

onsdag den 15. februar 2012

Gulerodsbrud


Opskrift på meget lækre gulerodsbrud (ca. 20 stk.):

  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 dl olie (raps- eller solsikke-)
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 800 g hvedemel (udskift evt. lidt med spelt- eller durummel)
Efter hævning:
  • 2 æg
  • 200 g revne gulerødder
  • 100 g solsikkekerner
  • 1 æg eller lidt mælk til pensling
Opløs gæren i det lunkne vand og kom olie, salt, sukker og melet i skålen (hold lidt igen med melet). Ælt dejen godt og stil den tildækket til hævning ca. 1 times tid. Ælt dejen igennem og tilsæt æg, de revne gulerødder og solsikkekerner. Dejen må gerne være godt klistret. Sæt dejen på bagepapir med to spiseskeer og lad dem hæve ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg eller mælk, og bag dem ved 225 gr. i 13-15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar