Sider

mandag den 2. juli 2012

Hjemmelavet vanilleis

Ismaskinen har endnu en gang været i sving. Denne gang til en lækker vanilleis. Opskriften vi brugte kan du finde lige her.

6 kommentarer:

 1. Hej Ditte. Jeg fandt din blog efter, at Filip for nyligt linkede fra facebook, brugte straks en masse tid på at læse en mange af dine indlæg. Super hyggelig og inspirerende blog du har :-) Jeg fik lyst til at hækle igen, men det er sørme sværere end jeg huskede. Jeg prøvede med vimplerne, men dem er jeg gået kold på... Hvordan har du lært det? Og hvad er nemmest at starte med? Vh. Ann Cathrine. (som pt befinder sig i Nairobi og derfor har meget tid om aftenen til at hækle ;-) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ann Cathrine! Tak for din kommentar - og dejligt at bloggen kan inspirere :) Jeg lærte vist at hækle da jeg havde håndarbejde i 5.-6. kl., men det er først de seneste par år jeg rigtig er kommet i gang. Jeg kan anbefale at bruge diverse 'hækleskoler' som du kan finde på nettet. Hvis du googler 'hækleskole' kommer der nogle gode links. Bl.a. dette: http://www.garnstudio.com/lang/dk/skole/hekle_index.php.
   Det nemmeste er nok at starte med firkanter kun bestående af fastmasker. En idé kunne være at lave en firkant/terning bestående af 6 kvadrater som syes sammen. Lidt lignende de bolde jeg har blogget om, der består af 12 femkanter der syes sammen. Rigtig god fornøjelse. Kh. Ditte

   Slet
 2. Hej igen. Jeg havde faktisk fundet den guide, du henviser til, men jeg har haft kigget på den igen,og jeg har faktisk fået lavet mig et lille mønster i de firkanter, som jeg er startet på :-) Jeg havde overvejet den bold, du også har lavet, men nu starter jeg lidt blidt ud med firkanter, som du foreslog, og som jeg også gjorde, da jeg lærte at strikke. Tak for hjælpen,håber jeg lærer det. Kh Ann Cathrine

  SvarSlet
 3. Hej Ditte! Hvordan er den vanilieis? Og ville den kunne bruges med fx daim eller noget andet i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ane! Den er virkelig lækker, men da der er en del fløde i kan den godt blive lidt kvalm hvis man kommer til at spise for meget af den :-) Måske ville jeg næste gang prøve at skifte noget af fløden ud med mere mælk. Tror helt sikkert den ville være lækker med daim i.

   Slet