Lækre grove naanbrød |
Naanbrød er ret lækre som tilbehør til supper, chili con carne og lignende, men de er desværre ikke super sunde. Så har forsøgt at lave nogle i en lidt sundere og grovere version, og de kan absolut godkendes!
Opskrift (10-12 stk):
- 2 dl vand
- 25 g gær
- 1 dl tykmælk (el. yoghurt naturel)
- 1 æg
- 50 g flydende margarine
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- ca. 500 g hvedemel
- lidt olivenolie
- evt. sesamfrø, tørret timian el. rosmarin
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt tykmælk, æg, flydende margarine, sukker og salt og rør det sammen (nemmest i en røremaskine). Hæld melet i men hold igen med hvedemelet. Ælt indtil dejen er smidig og ikke klistrer til skålen. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad den hæve ca. 1 time.
Del dejen i 10-12 dele, og form dem til flade aflange brød (brug evt. en kagerulle). Lad dem efterhæve på en bageplade med bagepapir i 30 min. Pensl med olivenolie og drys dem med sesamfrø/krydderurter.
Brødene bages ved 250 grader i ca. 8-10 min. til de begynder at blive lidt gyldne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar